Forfatterarkiv: anker

SolGeneratoeren

Da der lige som ved solceller blev ændret på lovgivningen, så blev der mindre at lave for thymøllen og næste projekt fundet frem af skuffen.

En ny udvikling af en speciel inverter type, så omdanner solcellen strøm til brugbar 230V AC til at drive alt alm. elektrisk udstyr. Lige fra en transistorradio til kompresser og frysere.

Dette bliver bla. støttet af Miljø- og energifonden

Samt et tæt samarbejde med Folkecenteret for vedvarende energi.

Vindmøller

Da solceller gik lidt i stå pgr. lovgivningen, så var det Thymøllen, det startede med at de manglede et logger system som de kunne opsamle data fra de forskelige, bla. som salgs materialer, men næsten alle nye mølle kunde ville have så de kunne se møllens produktion på computeren, så det blev igen dataopsamling.

Senere da vi kom til 10Kw, så var det et nyt indkoblings relæ, som giver PLC’en besked på det rigtig indkoblings tidspunkt, samt en ny udviklet retnings giver, da de nye brede vinger gav meget hvirvelvind på nacellen bag vingeren. Så der blev lave så den måler vindretning og hastighed på masten.

Senere igen da der var travlhed i produktion af vindmøller kom jeg også til at fortråde og slutteste mølleren.

Solceller

Et sammearbejde med JyskSolenergi i Bælum, hvor jeg foruden at monterer og senere sælger og ikke mindst teknisk afdeling med Invertere, som jeg har repareret mange af. Fik lært meget om solcelle teknik og beregninger af stringe.

Ikke mindst telefonisk hjælp til kunder og elektrikere.

I forbindes med solceller var der ikke i starten mulighed for at aflæse om overvåge sit solcelle anlæg via logger og smartphone, udviklede jeg et komplet logger system med selve logger og server delen.

Idag levere vi også minutdate til Energinet.dk

 

Passivhus

Da børnende var små, og jeg var hjemmegående byggede jeg nyt stuehus til familien. Det skulle være billigt, ny startet familie med små børn… og et gammelt stuehus. Så hvad var mere nærliggende at bygge et passivhus, beregnede det hele selv. Beregne et stykke elektronik eller varmetab og styrke beregning er jo næsten det samme.

Fra dette byggeri og livet i et passivhus har givet mange gode efaringer og viden om problemeren som man mødes med.

Sproget

Jeg havde svær ved at lære Engelsk i skolen, så jeg tog en sommer (3 mdr.) alene en tur til USA hvor jeg startede i Las Vegas og hjem fra Cicago, men jeg boede mest i Nebrask ved en farmer som havde været rigtig cowboy !.  så jeg lærte ikke engelsk, men ægte amerikansk med bred accent.

Efter læretiden

Efter læretiden kom jeg til SP-Radio i Ålborg, igen i udviklings afdelingen hvor jeg lagde print ud, samt jeg opbyggede PA trin 250W HF samt rensekar, filter. og antennetuner samt strømforsyning, switsmode og displayprint. Her fig jeg nogen gode år hvor jeg lærte rigtig meget om at konstruere stabil elektronik til skibsfarten, og fik lært om HF teknik generelt og fik mine første erfaringer med switsmode teknik.

 

 

Efter folkeskolen

Efter folkeskolen kom jeg i lære på Bang & Olufsen i struer. Jeg startede på frabrik 1 i afdelingen for båndoptagere, senere i instrumentafdelingen hvor der blev lavet mange fixtuere til produktionen.

Hvordan det startede.

Jeg havde elektronik som hobby fra jeg var 11år, 1977 hvor der blev bygget strømforsyninger og lysshow.

Næsten samtidig kom de første Risager møller og de fascinerede mig meget og jeg byggede selv vindmøller med cykel dynamoer som kunne trække en lego motor.

Senere var det også solvarme lavet ved hjælp af gamle radiatorer som blev malet sorte og i isoleret kasser med glas foran. (fars gamle misbænke)